Νέα διανομή UbuntuΗ Canonical ανακοίνωσε την νέα έκδοση του ubuntu 9.04 με το κωδικό όνομα Jaunty Jackalope στις 23/4/09. Υπάρχουν οι εκδόσεις για προσωπικό υπολογιστή (desktop) καθώς και η έκδοση “netbook remix” κατάλληλη για netbooks.

Το ubuntu αποτελεί ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα κατάλληλο για προσωπικό υπολογιστή ή λαπτοπ. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς διανομές του λειτουργικού συστήματος linux εφοδιασμένο με 3D γραφικό περιβάλλον (Compiz Fusion). Το μεγάλο όφελος είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει και το τελευταίας τεχνολογίας προσωπικό υπολογιστή να περιορίσει τα τρισδιάστατα γραφικά μη μειώνοντας τη λειτουργικότητα του υπολογιστή του. Με αυτό τον τρόπο το ubuntu είναι κατάλληλο τόσο για τελευταίας τεχνολογίας PCs όσο και για αυτά έχουν ξεπεράσει θεωρηθεί ξεπερασμένα.
Το μόνιμο και προς το παρόν αξεπέραστο περιορισμό σε σύγκριση με τα λειτουργικά της Microsoft, είναι το λογισμικό που υπάρχει. Οι περισσότερες εφαρμογές που φτιάχνονται να λειτουργούν σε Windows, δεν φτιάχνονται να λειτουργούν και σε Linux. Παρόλα αυτά υπάρχουν παρόμοιες και το κυριότερο δωρεάν εφαρμογές που προσφέρουν το χρήστη την ίδια λειτουργικότητα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: