ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΝΤΕΛΗΤη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Τ. Μαντέλη αλλά και την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, εισηγήθηκε χθες η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής που συνεδρίασε εκτάκτως για το ζήτημα, ενώ παράλληλα αποφάσισε και τον επανέλεγχο των «πόθεν έσχες» τού Θ. Τσουκάτου.

Στη συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της επιτροπής Β. Αργύρης (γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής), οι βουλευτές Ντ. Βρεττός (ΠΑΣΟΚ), Θ. Μπούρας (Ν.Δ.), Αντ. Σκυλλάκος (ΚΚΕ), Β. Αποστολάτος (ΛΑΟΣ), Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και ανώτατοι δικαστικοί, διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» αλλά και ποινικές- αστικές ευθύνες του Τ. Μαντέλη.

Κατόπιν τούτων αποφασίστηκε:

* Να γίνει επανέλεγχος όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ από το 1990.

* Να σταλεί έκθεση προς τον εισαγγελέα Εφετών για την παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες».

* Να σταλεί έκθεση προς τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με εισήγηση για δήμευση της περιουσίας του πρώην υπουργού έως το ποσό των 163.000 ευρώ που όπως υπενθυμίζεται αντιστοιχεί με τα εμβάσματα που είχαν κατατεθεί σε τράπεζα της Ελβετίας σε λογαριασμό του κουμπάρου του. Η ίδια δήμευση θα προταθεί να ισχύσει και για τα ποσά που δαπάνησε ο Τ. Μαντέλης από τον ίδιο λογαριασμό (περί τα 60.000 ευρώ).

* Να ζητηθεί άρση του φορολογικού του απορρήτου αλλά και άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

* Να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που προβλέπει ότι στην περίπτωση απόκρυψης χρηματικών ποσών από το «πόθεν έσχες» προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών που φτάνουν τα 10 έτη κάθειρξης εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: