ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ..



Στα 2,8 € θα ανέρχεται, τελικά, το κόστος των διοδίων που θα λειτουργήσουν στον Πολύμυλο μέσα στο καλοκαίρι και, πιθανότατα, μέσα σε τρεις μήνες από σήμερα! Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας πως ο πρώτος σταθμός θα λειτουργήσει στα Μάλγαρα, σε δύο μήνες, με το ίδιο αντίτιμο! Δηλαδή, για να μεταβεί κάποιος οδηγός στη Θεσσαλονίκη θα καλείται να πληρώσει 5,6 ευρώ, ενώ ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής θα κοστίζει 11,2 € αντί των 4 € που είναι σήμερα. Σχεδόν τριπλασιάζεται η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη!

Όπως, φυσικά, γίνεται αντιληπτό, με δεδομένη και την αλματώδη αύξηση στην τιμή της βενζίνης, η …βόλτα στη Θεσσαλονίκη θα κοστίζει, πλέον, ιδιαίτερα ακριβά, όπως και η μετακίνηση από τη συμπρωτεύουσα προς τη Δυτική Μακεδονία! Να σημειωθεί πως πριν μερικές εβδομάδες ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης είχε δηλώσει από τη Λάρισα πως το αντίτιμο θα είναι χαμηλότερο από εκείνο που ισχύει σήμερα, αλλά, τελικά, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον υπουργό!
Όπως ανακοίνωσε επίσης ο Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το σύστημα της Βινιέτας που είναι μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης. Θα το προμηθεύεται κανείς από το κινητό του, ή μέσω Ίντερνετ. Το σύστημα αυτό θα καταγράφει τα αυτοκίνητα, μέσω κάμερας.
Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά. Σε ό,τι αφορά το χιλιομετρικό κόστος των διοδίων στην Εγνατία θα είναι κατά 10 λεπτά φθηνότερο από εκείνο των διοδίων στους εθνικούς δρόμους, που κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης.

http://efagonizesthe.blogspot.com

Σχολιάστε